Electronic Arts heeft zojuist op de Star Wars Celebration de game Star Wars Battlefront officieel onthuld. Dit deden ze middels de bovenstaande trailer die je zeker even moet bekijken. Naast dat de trailer getoond werd gaf EA ook nog een aantal screenshots vrij en die kan je hieronder checken.

Daar blijft het niet bij, want inmiddels zijn ook de eerste details bekendgemaakt en dat klinkt allemaal erg positief. Op 19 november wordt de game uitgebracht in Europa. De game draait op de bekroonde Frostbite-engine en zorgt voor een authentiek en realistische weergave van de Star Wars-films in de vorm van een game.

Sigurlína Ingvarsdóttir, Senior Producer van Star Wars Battlefront, meldde erg blij te zijn met het Star Wars-project en de samenwerking met Lucasfilm.

“Zoals zoveel andere mensen uit de wereld is iedereen bij DICE een enorme fan van het Star Wars-universum”, aldus Sigurlína Ingvarsdóttir, Senior Producer van Star Wars Battlefront. “Het is met recht een eer om te mogen werken aan een Star Wars-project, wetende dat we helpen bij de presentatie van ons geliefde universum aan onze generatie en een legioen nieuwe Star Wars-fans. Dankzij de toegang en de kennis die Lucasfilm met ons deelt en de passie en het talent van ons team kunnen we een ongelooflijk spel afleveren dat je midden in de Star Wars-gevechten stort die je thuis altijd naspeelde.”

Het persbericht over de game wist ons nog het volgende te melden:

In Star Wars Battlefront kunnen fans talloze heroïsche momenten beleven en intense gevechten naspelen: ze kunnen met blasters vuren, op speedermotoren en sneeuwspeeders rijden, AT-AT’s bevelen en achter de stuurknuppel gaan zitten van TIE Fighters en de Millennium Falcon. De gevechten vinden plaats op de meest iconische planeten in het Star Wars-universum, waaronder Endor, Hoth, Tatooine en de onverkende planeet Sullust. Gamers kunnen de meest gedenkwaardige personages in de originele trilogie spelen, zoals Darth Vader en Boba Fett. Star Wars Battlefront bevat talloze modi die zijn afgestemd op verschillende soorten gevechten, variërend van grotere competitieve multiplayergevechten voor 40 spelers tot speciale missies die je alleen, offline met een vriend op split-screen of coöperatief online kunt spelen.