Afgelopen vrijdag kregen we eindelijk de eerste trailer van Star Wars Battlefront te zien en deze werd enorm positief ontvangen. Naast deze trailer is er gelijk ook een hoop nieuw informatie over de game vrijgegeven. Omdat het allemaal wat kleinere details zijn, die overal verspreid over het internet gedeeld zijn, zetten we ze hieronder even duidelijk op een rijtje.

 • Ontwikkelaar DICE doet er alles aan om een unieke Star Wars ervaring af te leveren, in plaats van een Battlefield game die zich afspeelt in een Star Wars thema. De verschillende modi passen dan ook goed in de setting en zijn ontwikkeld met plezier als grootste focus.
 • DICE werkt ook samen met Lucasfilm om een authentieke Star Wars ervaring te creëren. Er zijn bijvoorbeeld foto’s genomen van voorwerpen van de echte filmset van de aankomende Star Wars film. Deze foto’s zijn door DICE gebruikt om de voorwerpen zo realistisch mogelijk in de game te krijgen. Zo wordt het Star Wars universum in de game veel authentieker.
 • Star Wars Battlefront heeft geen verhalend singleplayer avontuur. De grootste focus ligt bij de multiplayer. De game bevat echter wel wat kleinere, losse missies. Deze kan je alleen spelen of samen met een vriend. Split-screen is aanwezig, maar de missies zijn ook online met iemand anders te spelen.
 • Er is tot nu toe één modus voor de multiplayer bevestigd. Deze heeft de naam Walker Assault en is speelbaar met in totaal veertig spelers. Andere modi worden later onthuld. Men kon alleen wel vertellen dat er bijvoorbeeld ook een modus voor acht spelers komt. Elke modus moet een andere Star Wars ervaring bieden.
 • Er zijn vier planeten in Star Wars Battlefront; Hoth, Endor, Tatooine en Sullust. Jakku wordt hier later aan toegevoegd via een gratis DLC pakket. De planeten zijn de primaire locaties, maar er zijn meerdere maps op een bepaalde planeet. Hoeveel maps de game precies gaat bevatten is nog niet bekend. Kwaliteit gaat boven kwantiteit volgens de ontwikkelaar.
 • De game bevat veel verschillende voertuigen die je kan gebruiken. Er is gesproken over X-wings, TIE fighters, speeder bikes en AT-AT’s, maar er zijn nog meer voertuigen beschikbaar.
 • Tijdens het spelen zijn er power-ups te vinden. Enkele voorbeelden van power-ups zijn raketten, schilden of een persoonlijk voertuig.
 • Je kan in Star Wars Battlefront spelen als iconische personages. Denk bijvoorbeeld aan Darth Vader, Boba Fett, C-3PO en R2-D2.
 • Je kan je personage op verschillende manieren aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan wapens, armor vaardigheden en andere uitrusting. Personages als Darth Vader zijn echter maar beperkt aan te passen, omdat deze wel authentiek moet blijven.
 • Star Wars Battlefront is zowel in first person als in third person speelbaar. Het wisselen tussen deze twee perspectieven kan op elk moment, door op een bepaalde knop te drukken.
 • De game draait op de welbekende Frostbite engine van DICE. In de Battlefield games zorgt deze engine voor een hoop destructie. Dit zal ook in Star Wars Battlefront aanwezig zijn, maar de ontwikkelaar liet wel weten dat destructie alleen plaatsvindt wanneer het logisch is. Ze willen wel trouw blijven aan het Star Wars thema, dus verwacht niet dat je zomaar alles met de grond gelijk kan maken.
 • Hoewel de trailer van afgelopen vrijdag geen echte gameplay bevatte, zijn de graphics wel representatief voor het eindproduct op de PlayStation 4. Verwacht dus mooie beelden op je scherm wanneer je de game speelt.
 • De game kent op de consoles een framerate van zestig frames per seconde. Over een resolutie is nog niets bekend.

Tot zover alle details van Star Wars Battlefront. We zullen de komende tijd ongetwijfeld nog veel meer informatie krijgen en wanneer dat gebeurt lees je het uiteraard hier op PSX-Sense. Star Wars Battlefront verschijnt op 19 november voor de PlayStation 4.