GT Academy keert jaarlijks terug en geeft Gran Turismo spelers de mogelijkheid zich naar een heuse coureur op te werken. Het begint met een aantal races in Gran Turismo 6 en de besten van de Benelux nemen het vervolgens tegen elkaar op. Daar weer de beste van gaan naar Engeland (Silverstone) om het tegen de rest van Europa op te nemen en de winnaar krijgt vervolgens een plaats in het Nissan PlayStation team dat meedoet aan echte kampioenschappen.

Diverse eerdere winnaars hebben aardig wat bereikt, zo zullen Lucas Ordóñez (winnaar eerste editie) en Jann Mardenborough (winnaar in 2011) dit jaar samen in de LMP1 klasse aan de prestigieuze 24 uurs race van Le Mans mee doen.

De 2015 editie gaat deze week van start en het enige wat je ervoor nodig hebt is een exemplaar van Gran Turismo 6 en een PlayStation 3. Ook is het handig om een rijbewijs te hebben voor het geval je het tot de beste van de Benelux schopt. De eerste uitdaging is vanaf vandaag beschikbaar en in totaal zullen er vier stappen zijn tussen nu en 17 juni, waar je hoog in moet scoren wil je verder komen.

Interesse om mee te doen? Hou dan deze Facebook pagina in de gaten voor alle updates.