https://youtu.be/eMyK4htTZHs

Na een ruime afwezigheid keert Guitar Hero terug, maar hebben we daar nog wel zin in? De franchise ging ten onder aan een veel te rappe uitgave van opeenvolgende games en teruglopende kwaliteit. Ontwikkelaar FreeStyleGames is teruggegaan naar de tekentafel en hebben Guitar Hero Live helemaal vanaf de grond opgebouwd. In de bovenstaande ‘behind the scenes’ video zien we hoe ze dat hebben gedaan en wat we zoal mogen verwachten in deze nieuwe game.

Zo is er voor de carrièremodus gewerkt met een revolutionaire live-action opzet, iets wat weleens heel erg tof zou kunnen uitpakken. Met behulp van een robot die fungeert als de speler zijn er opnames gemaakt met echte bandleden, echte instrumenten, een echt podium én bovenal een echt publiek. De mensen om je heen reageren ook realistisch op je, wanneer je het goed doet zal het publiek uit z’n dak gaan en spelen je andere bandleden lekker met je mee. Doe je het niet goed? Dan zal het publiek gaan roepen en rotzooi naar je gaan gooien, ook je bandleden zullen boos op je worden.

Een andere interessante modus is de GHTV optie, waarbij je de meest uiteenlopende muziek kunt spelen op de nieuwe gitaar en die regelmatig voorzien zal worden van nieuwe content. In tegenstelling tot voorgaande delen is het ook de bedoeling dat deze Guitar Hero minimaal twee jaar mee gaat. In 2016 zal er niet meteen een opvolger komen op Guitar Hero Live, zo meldt senior director of product management Tyler Michaud.

“It is not in our plan to put out a new disc in 2016,”

“when you look at what [Guitar Hero Live’s GHTV] can do, we can bring you that new content and new ways to play without having to ship you a new disc.”

Verder zien we in de video vooral een grote passie voor live muziek naar voren komen. De ontwikkelaar is een bolwerk van muziekliefhebbers die proberen het beste uit deze game te halen. Ook de nieuwe gitaar controller wordt gepresenteerd. Genoeg om te bekijken dus!