Voor de Star Wars fans zoals ikzelf zijn het mooie tijden. Een nieuwe teaser trailer van The Force Awakens, een gelekte teaser trailer van spin-off Rogue One en de onthulling van Star Wars Battlefront. Wanneer Rogue One uit gaat komen is vooralsnog niet met zekerheid te zeggen, de andere film en game mogen we eind dit jaar verwachten.

Ontwikkelaar DICE kennen we natuurlijk allemaal van de Battlefield serie, dus het was dan ook onvermijdelijk dat mensen Battlefront daarmee gingen vergelijken. Is het stiekem niet gewoon Battlefield in een Star Wars jasje? Volgens de laatste developer diary aboluut niet en het lijkt erop dat het team met hart en ziel aan deze game werkt.

Engadget had de eer om met de general manager van DICE, Patrick Bach, te spreken over Battlefront en ook daar kwam ter sprake of de game op Battlefield gaat lijken. Hij zegt van niet en noemt bijvoorbeeld destructie, je zou dat hoge gehalte ook in Battlefront kunnen gooien, maar dat hebben ze niet gedaan. Je moet kijken naar wat Star Wars als een intellectueel bezit voorstelt en betekent, wat heeft zo’n Batttlefront game dan nodig? Uit de trailer bleek al dat er indrukwekkende destructie in zat, maar meer op kleine schaal en echt in de Star Wars stijl zoals we die kennen.

“Star Wars, as an [intellectual property], is shaping what we’re doing. So we won’t do excessive destruction just because we can. It’s more about ‘what do you need and what you want’ in a Battlefield game versus a Battlefront game.”