Vanmorgen konden jullie nog nieuwe The Witcher 3: Wild Hunt beelden bekijken, nu hebben we meer details over de quests die je gedurende het avontuur zal gaan afwerken. In totaal bevat de game acht tot tien hoofdquests die in lijn liggen met het verhaal van de game.

Dat klinkt weinig, maar deze quests zijn opgerekt doordat ze bestaan uit heel veel secundaire opdrachten. Om een voorbeeld te geven. Er is een quest waarbij je informatie moet achterhalen bij twee verschillende bronnen. Je kiest hierbij voor welke je van de twee gaat en vervolgens krijgt deze secundaire quest zijn eigen ontwikkeling waarbij je ook weer nieuwe dingen zult moeten doen.

Belangrijk is dat je daarbij goed nadenkt over wat je precies doet, want elke actie die je uitvoert kan van invloed zijn op het hoofdverhaal. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om alle bijkomende opdrachten links te laten liggen en je puur te beperken tot het belangrijkste binnen de mainquests. Dan zal de game alsnog aan de lange kant zijn, dit bleek eerder al uit een speedrun test.

Een ander belangrijk punt om te weten is dat de quests zich niet schalen op jouw level. Iedere quest heeft een aanbevolen level en het is verstandig om hier aan te voldoen, want anders zal het aanzienlijk moeilijker worden. In die zin zal je dus enigszins genoodzaakt zijn om secundaire opdrachten in z’n algemeen uit te voeren om het benodigde level te bereiken alvorens je met voldoende capaciteit aan de main quest kan beginnen.

Het maximale level dat Geralt kan bereiken is level 60 dus dat zal sowieso veel tijd kosten. En als je de main quest hebt uitgespeeld, dan ben je nog lang niet klaar, want de open wereld heeft voldoende te bieden. Zo kun je addionele quests aannemen, incomplete quests afronden en meer.