De onthulling van Call of Duty: Black Ops III zal aanstaande zondag plaatsvinden, maar nu al lekken de eerste details uit. Zo begrepen we vanmiddag van een betrouwbare bron dat deze nieuwe telg gaat verschijnen op 6 november later dit jaar. Inmiddels bevestigen meerdere sites dit op basis van eigen bronnen en daarmee lijkt Activision voor het eerst in jaren af te wijken van de gebruikelijk dag waarop de game uitkomt. 6 november valt namelijk op een vrijdag.

Naast nieuws rondom de releasedatum wist onze bron ook aan te geven dat er een beta gehouden zal worden en daar zijn nu afbeeldingen van gelekt die dit bevestigen. Zoals hieronder te zien is zal de beta toegankelijk zijn voor mensen die een pre-order plaatsen.

Er zijn een paar opvallende zaken wat dit betreft. Normaal gesproken komt een Call of Duty altijd op dinsdag uit en ook een beta hebben we sinds Call of Duty 4: Modern Warfare niet meer gezien.

Er gingen van de week al geruchten rond op NeoGAF dat Sony ditmaal partner is met Activision, wat eventueel zou kunnen betekenen dat de DLC na de release van Call of Duty: Black Ops III niet meer 30 dagen op zich laat wachten, omdat het eerst voor de Xbox platformen verschijnt.

Gezien de releasedag voor het eerst in jaren ook afwijkt zou het kunnen betekenen dat er wat verschuivingen hebben plaatsgevonden die dit verklaren, zoals een eventuele samenwerking met Sony. Dat is echter nog even afwachten, want daar hebben we tot op heden nog geen bevestiging van.