Velen van jullie kunnen zich P.T. vast nog wel herinneren. Deze ‘playable teaser’ voor het aankomende Silent Hills van Konami werd al snel populair en bereikte ook gauw de mijlpaal van een miljoen downloads. Mocht je P.T. nog niet gespeeld hebben, dan raden we je aan om dat heel snel te doen.

Konami heeft namelijk bekendgemaakt dat P.T. aankomende woensdag, 29 april, uit de PlayStation Store zal verdwijnen. Een concrete reden voor dit besluit werd niet gegeven, maar wij vragen ons nu wel af wat er met Silent Hills gaat gebeuren. Hideo Kojima zou namelijk aan de game werken, maar gezien de vele geruchten en onduidelijkheid rondom zijn positie bij Konami en nu dus ook het verdwijnen van P.T. uit de PlayStation Store, is het allesbehalve zeker dat de game nog wel gaat verschijnen. We zullen er in de toekomst ongetwijfeld meer over horen.

Update: Het ziet er inderdaad naar uit dat Silent Hills het levenslicht niet meer gaat zien. Filmregisseur Guillermo Del Toro, naast Hideo Kojima de andere grote naam achter de game, zou op het San Francisco Film Festival verteld hebben dat Silent Hills is geannuleerd. Vervelend nieuws dus voor de fans van de game.

Inmiddels heeft ook Norman Reedus gereageerd en wel met het onderstaande bericht.