Square Enix heeft wat bijzonders in de steigers staan, een update voor hun Final Fantasy XV: Episode Duscae demo. Aan de hand van feedback van de spelers zijn ze de game aan het verbeteren en dit voeren ze ook door in hun in maart uitgebrachte demo.

Onder de veranderingen vinden we onder andere een verbeterde camerabesturing, een nieuwe ontwijkmanoeuvre en een nieuw richtsysteem. Daarnaast zijn ook een aantal features van de demo geoptimaliseerd voor een betere prestatie.

Dat was ook hard nodig, want de PlayStation 4 versie draaide op 30 FPS met drops naar tussen de 25 en 28 FPS tijdens gevechten. Dat valt op zich nog wel mee, maar de Xbox One versie schoot daar nog eens 5 FPS onder en is daarmee één van de slechtst presterende games op de console van Microsoft. Dit weten we aan de hand van een analyse van Digital Foundry.

Wanneer de 2.00 update precies gelanceerd wordt is nog niet duidelijk, maar we verwachten ergens begin mei. Voor het volledige overzicht van de gegeven feedback en de resultaten daarvan hebben we hierboven nog een video voor je.