Final Fantasy X/X-2 verscheen vorig jaar al als een HD-remake voor de PS3 en de PS Vita, maar over iets meer dan twee weken wordt de game wederom uitgebracht. Ditmaal voor de PS4. Hoeveel geheugen de game wegsnoept van je PS4, dat was tot op heden nog niet bekend, maar daar komt nu verandering in.

Via Attack of the Fanboy is bekend geworden dat Final Fantasy X/X-2 ongeveer 30 GB vereist van je PS4 wanneer je de game installeert. Dit werd ontdekt dankzij de informatie die in de PlayStation Store staat over de game. Daar staat namelijk dat de game tussen 29.6 en 32 GB nodig heeft bij de installatie. Op de PS3 kostte het wat minder ruimte, namelijk slechts 22.9 GB en de PS Vita versie was de kleinste met 6.6 GB.

Ook is nu duidelijk dat je een speciaal thema krijgt wanneer je de game vooraf besteld. In de beschrijving stond daarover het onderstaande. Of dat ook voor Europa geldt is afwachten, want hier kunnen we de game nog niet in de PlayStation Store pre-orderen. Onze ervaringen met de PS3/PS Vita versie kun je hier nog eens teruglezen.

Pre-order FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster to receive an exclusive Blitzball Dynamic Theme for your PlayStation 4. Featuring the action and music of Spira’s reigning underwater sport, cute Moogle icons, and a scoreboard keeping track of the goals, your PS4 will be transformed!”