Special: Destiny´s Trials of Osiris – Het nieuwe PvP evenement – Destiny is een geval apart in het genre van shooters. Zo is de game aan de ene kant een first person shooter, maar aan de andere kant een soort RPG. Dat zien we terug in de mogelijkheid om je personage te kunnen levelen evenals je wapens en je kleding. De game bevat allerlei componenten en gisteren onthulde Bungie een nieuw 3 versus 3 eliminatie evenement voor het PvP gedeelte, Trials of Osiris. Wij hebben de livestream uiteraard weer gevolgd en in deze Special vertellen we je alles over wat je van dit nieuwe onderdeel kan verwachten.

Trials of Osiris moet een nieuwe intense PvP ervaring worden

Samen met de House of Wolves uitbreiding lanceert Bungie (op 19 mei) dit nieuwe en wekelijks evenement voor het PvP onderdeel waarin flink wat toffe loot te verdienen valt, maar wat vooral een intense en uitdagende competitieve ervaring moet bieden. Trials of Osiris is de modus voor de spelers die vaak samen in PvP te vinden zijn en waar teamplay dan ook van groot belang is. Dit start elke week op vrijdag en is dan speelbaar tot aan de reset op dinsdag. Zo heb je het hele weekend en langer om te proberen die fraaie loot te verdienen. Voordat je deze modus betreedt moet je eerst even langs Brother Vance langs gaan in The Reef, want hij is de handelaar voor Trials of Osiris.

Trials of Osiris is een evenement waarbij je zeer nauw moet samenwerken, want er hangt meer risico aan vast dan bij de normale Crucible het geval is. Net als bij Iron Banner hebben het level en de waarden van de wapens invloed. Dus hoe hoger je level is en hoe sterker je wapens zijn, hoe meer schade je aanricht. Dat is al het eerste waar je rekening mee moet houden, maar er is ook nog iets anders. In de inleiding van deze Special gaven we al aan dat het om eliminatie gaat. Je moet het andere team namelijk zien te elimineren en dit in een variant op Skirmish, wat we al kennen van Destiny. Alleen in Trials of Osiris moet je het andere team nu in meerdere rondes afmaken in plaats van één.

Als team kun je een gevallen teamgenoot reviven om hem of haar weer in de strijd te betrekken en zo komt er ook een tactisch element bij kijken. Ga je voor de revive of laat je jouw teamgenoot liggen en probeer je de tegenstanders te flanken? Als uiteindelijk de drie spelers uit een team dood zijn, dan scoort het andere team een punt. Het team dat als eerste vijf rondes – en dus de maximale score – behaald heeft krijgt een extra geel puntje op de toegangskaart (komen we zo op terug). Door deze opzet lijkt Trials of Osiris echt een uitdagende en vooral intense beleving te worden. Zo zag het er ook uit tijdens de livestream. Het oogde hectisch, snel en je moet elkaar vooral veel helpen.

Koop je toegangskaart en scoor loot

Via verschillende acties in Destiny kun je een toegangskaart (Trials Passage) krijgen voor het nieuwe evenement en nadien kun je het ook kopen voor 100 Glimmer bij Brother Vance. Op de toegangskaart kan je 9 overwinningen of 3 nederlagen afvinken. Als dat laatste aan de orde is, zal je opnieuw een toegangskaart moeten kopen. Hetzelfde geldt overigens ook als je 9 overwinningen behaald hebt. Er zit dus een risico aan vast, ongeacht of je wint of verliest. Hierbij moeten we wel opmerken dat je na 2, 5 of 8 overwinningen voor een pakket met beloningen kan kiezen. Hierin zitten dan bijvoorbeeld beloningen waarmee je een nederlaag op je toegangskaart kan wegstrepen. Je kunt ervoor kiezen voortijdig voor een pakket te gaan, maar je kan ook doorspelen voor betere loot. Als je echter dan je derde verlies lijdt, dan ben je de kans op betere loot natuurlijk direct kwijt.

De beloningen van Trials of Osiris zijn zo op het oog heel speciaal, want zo kan je daar al armor verdienen (wat ook willekeurig kan droppen na een wedstrijd) waarmee je het nieuwe maximale level van 34 kan halen. Je hoeft de nieuwe feature met het upgraden via Etheric Light (Ascend) dan niet te gebruiken. Wapens van Trials of Osiris hebben ook gelijk de nieuwe attackwaarde van 365. Na een aantal overwinningen kun je bovendien bij Brother Vance aankloppen om te zien wat hij te koop heeft. Om de week zal zijn inventaris rouleren, zodat je elke keer voor andere beloningen kan gaan. Genoeg motivatie voor de ervaren PvP spelers, maar wellicht ook voor de onervaren spelers om meer tijd te gaan steken in het competitieve gedeelte.

Laatste details

Wat de laatste details betreft die werden gemeld, je zult voor Trials of Osiris een fireteam van drie spelers moeten hebben. Die spelers worden bij matchmaking aan je gekoppeld op basis van een soortgelijke internetconnectie tot Destiny. Zo wil Bungie ervoor zorgen dat er geen lag ontstaat tussen verschillende spelers en bijkomende connectie verschillen in kwaliteit. Verder kan het voorkomen dat een match maar geen einde lijkt te hebben en om te voorkomen dat het tot in eeuwigheid duurt, zal er op een gegeven moment een centrale zone bereikt moeten worden om een winnaar te forceren. Het team wat dan uiteindelijk het dichtst bij komt wint en op deze wijze krijg je een laatste confrontatie. Trials of Osiris keert elke week terug en dan zal er één map worden gekozen als arena waarop gevochten wordt voor de beloningen en natuurlijk de roem. Een naar onze mening interessant evenement wat we te zijner tijd dan ook zeker gaan uitproberen.

Onthulling Prison of Elders

Volgende week woensdag (6 mei) zal Bungie via een livestream om 20.00 uur voor het eerst het nieuwe coöp component, Prison of Elders, uit House of Wolves gaan tonen. Hiervan kun je ook een Special verwachten.