http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5542092a4674d.jpg

Alhoewel er nog zeker het één en ander aan te merken valt op de PlayStation 4, doet de console het erg goed in de strijd met de Xbox One. Desondanks is er al een tijdje geen informatie naar buiten gekomen over de verkoopcijfers. Wel vertellen de prognoses dat de console momenteel zo rond de 21-22 miljoen verkopen zit. De Xbox One zou nog altijd steken rond de 12 miljoen, wat bijna 40 procent minder is dan de PS4.

Omdat de verkopen van de PS4 zo hard gaan, verwacht Sony voor het eerst in jaren weer winst te maken, zo blijkt uit een aandeelhouders rapport dat het Japanse elektronicabedrijf naar buiten heeft gebracht. Nu zijn specifieke cijfertjes voor ons niet heel belangrijk als gamers, dus gaan we je daar niet mee lastig vallen, maar er zijn wel een aantal opvallende zaken in het rapport.

Sony meldt namelijk dat de PS3 qua verkopen flink gedaald is, wat logisch is aangezien de support (qua games) voor de console rap minder is geworden. Zo zal (vooralsnog) zelfs de nieuwe Call of Duty: Black Ops III niet meer verschijnen op de PS3 en is het eigenlijk EA die weer mag bepalen hoe lang ze FIFA nog uitbrengen op de PS3. Wanneer dit stopt, dan kun je wel stellen dat het zo goed als over is met de geliefde console.

De meest opvallende cijfers gaan echter alleen over de PS Vita en PlayStation TV. Sony verwacht hier simpelweg geen winst meer mee te behalen wat betekent dat ze het inderdaad zo goed als opgegeven hebben met de handheld. Gamers merkten het al een tijdje dankzij het ontbreken van goede en nieuwe games voor de handheld, maar wanneer een bedrijf aangeeft er geen winst meer mee te behalen, dan kan je wel stellen dat ze de PS Vita op een lager pitje zetten. Dan is het enkel nog aan third-party ontwikkelaars om hier games voor uit te brengen en het is nog maar de vraag hoe lang dat goed gaat.

Sony meldt namelijk nergens in het rapport nog prognoses voor de PS Vita en PS TV en noemt PS4 als de drijvende factor tot winst. Dit doet toch doorschemeren dat Sony niet echt veel hoop meer voor de handheld heeft, iets wat eerdere uitspraken bevestigd.