Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering van Sony met investeerders en analisten sprak men over het verlagen van prijzen. De persoon die hier een goede kijk op heeft is Kenichiro Yoshida, de CFO van Sony PlayStation. Hij heeft geconstateerd dat de PS3 na het releasen van de PS4 fors is gezakt in de verkopen. Op zich logisch, maar dit is een grotere terugloop dan bij de PSOne en PS2 het geval was.

Hierbij zit wel enigszins een verschil in prijs, want de PS3 is ten opzichte van de PSOne en PS2 duurder nu de nieuwe generatie er al is en dat komt door de nog altijd dure chip. Dat belemmert enige prijsverlaging voor de PlayStation 3. Bij de PlayStation 4 is er weer een andere issue aan de orde, namelijk dat het erg moeilijk is om de console te prijzen in verschillende markten. Iets wat vooral komt door de wisselkoersen tussen diverse valuta’s.

In die zin is Sony erg voorzichtig met het bepalen van de prijs voor de PlayStation 4. Waar het dus allemaal op neerkomt is dat Sony bereid is om productiekosten te verlagen en het volume van beschikbare producten te verhogen, maar dat ze nog niets aan de uiteindelijke prijs willen doen. Hiermee lijkt het er ook een beetje op dat Sony expres terughoudend is met een forse prijsverlaging voor de PlayStation 4 ondanks dat Microsoft af en toe eens stunt.