The Last of Us heeft na de release het nodige aan downloadbare content gekregen, maar dit was veelal op de multiplayer gericht. Voor de singleplayer bleef het enkel bij de Left Behind uitbreiding en deze uitbreiding zal binnenkort als standalone game verschijnen, zo maakte Naughty Dog via Twitter bekend.

De releasedatum staat op 12 mei, aldus de aankondiging. Dat valt echter op een dinsdag, dus de kans is groot dat wij deze standalone versie pas op woensdag 13 mei mogen verwelkomen met de PlayStation Store update. De standalone versie van Left Behind zal zowel voor de PS3 als de PS4 verschijnen en €9.99 gaan kosten.

Deze uitgave bevat tevens een twee uur durende demo van de Factions multiplayer. Vanuit hier kan je via upgrades de rest van de game aanschaffen indien je na het spelen meer wilt. Hieronder details van de upgrade mogelijkheden.

  • Volledige Factions multiplayer – €9.99
  • Volledige digitale singleplayer met het Treacherous Territories map pack – €14.99 (PS3) of €24.99 (PS4) – voor als je de volledige Factions multiplayer al hebt
  • Volledige digitale singleplayer, Factions multiplayer en Treacherous Territories map pack – €24.99 (PS3) of €34.99 (PS4)