Het is weer zondag en dus is het opnieuw tijd voor een nieuwe Jouw mening. Het was de afgelopen dagen een periode van aankondigingen rondom de E3-persconferenties. Eerst kwam daar Ubisoft, daarna Microsoft en als hekkensluiter maakte Sony vrijdagmiddag haar E3-details bekend. Net als vorig jaar zal die persconferentie weer gehouden worden op dezelfde locatie. Bethesda, Square Enix en EA gingen de bovengenoemde uitgevers al voor en daarmee is het complete schema bekend. Nu dit allemaal bekend is, zijn wij nieuwsgierig geworden naar welke persconferentie jij het meeste uitkijkt.

Omdat we er niet vies van zijn om alvast een voorzetje te geven, willen we eens kort deze uitgevers langs gaan. Te beginnen met Bethesda, die zijn persconferentie houdt in het Dolby Digital theater. Dat is dezelfde locatie als waar elk jaar de Oscars worden uitgereikt; niet verkeerd dus. Voor Bethesda is het de eerste keer dat ze een persconferentie houden en ze kiezen daarbij gelijk voor een opvallende locatie. Dat zegt al iets en de geruchtenmolen over welke aankondigingen we daar kunnen verwachten draait inmiddels dan ook al op volle toeren en daar doen wij natuurlijk graag aan mee.

Fallout 4, een nieuwe Doom en een nieuwe Dishonored zijn dan al gauw namen die voorbijkomen, maar dat blijft natuurlijk pure speculatie. Het zijn in ieder geval games waar velen van ons ongetwijfeld van hopen dat die in de komende jaren gaan verschijnen; reden temeer om hier naar uit te kijken dus. Dan over naar Square Enix, dat ook met een eigen evenement komt. Wat kunnen we daar zoal van verwachten? De aankondiging van een nieuwe Hitman game? Of misschien wordt daar eindelijk de releasedatum van Kingdom Hearts 3 bekendgemaakt, wie weet. Wat het ook mag zijn, ook Square Enix zal straks tijdens de E3 ongetwijfeld groots willen gaan uitpakken.

Volgende in de rij is EA, deze persconferentie zal dit jaar flink langer duren dan het jaar daarvoor. Verwacht mag worden dat Star Wars Battlefront flink wat aandacht zal gaan krijgen en ook een nieuwe FIFA zal ongetwijfeld weer langskomen. We krijgen ongetwijfeld ook meer te zien van de nieuwe Mirror’s Edge en er zullen vast meer beelden getoond worden van de nieuwe racegame van Criterion Games (Burnout). EA zal er ongetwijfeld ook weer een hele show van willen maken, dus dat klinkt alvast veelbelovend. Dan hebben we natuurlijk nog Ubisoft en Sony die ongetwijfeld ook veel moois hebben om te laten zien.

Van Ubisoft kunnen we natuurlijk beelden verwachten van Assasin’s Creed: Syndicate en ook zullen de games Rainbow Six: Siege en Tom Clancy’s: The Division voorbij gaan komen. Wat Sony betreft tasten we nog een beetje in het duister qua wat ze gaan laten zien, maar de Japanse uitgever heeft wat dat betreft wel een reputatie hoog te houden. Twee jaar geleden werd Sony, toen het de PS4 onthulde, door iedereen unaniem als winnaar aangewezen. Vorig jaar had Sony een minder verrassende, maar bij vlagen zeer degelijke persconferentie. Maar wat gaat Sony straks doen? Hoop jij dat uit het niets toch een ‘echt’ nieuwe God of War wordt aangekondigd? Of hoop jij nog altijd op een onthulling van The Last Guardian?

We zijn nu een aantal uitgevers kort langsgegaan en we zijn alvast erg benieuwd naar welke persconferentie jullie het meeste uitkijken. Je hoeft natuurlijk niet al je geld op één uitgever te zetten, het kan immers ook zijn dat je benieuwd bent naar wat meerdere uitgevers gaan doen. Of misschien heb je wel een bepaalde reden waarom je juist niet naar de persconferentie van een uitgever uitkijkt, ook dan horen we je mening natuurlijk graag. Het kan ook zijn dat jij nog even wacht met het vormen van een dergelijke mening, want in de komende periode zullen er ongetwijfeld nog een aantal sappige geruchten over bepaalde aankondigingen naar buiten komen.

Dit is in ieder geval een onderwerp wat langzaam maar zeker steeds actueler wordt, aangezien de E3 snel dichterbij komt. Laat ons vooral weten naar welke persconferentie jij het meeste uitkijkt en waarom. Je mening kan je wederom droppen in de reacties hieronder, let er zoals altijd wel op dat je het netjes houdt en dat je iedereen respecteert.