Recent kon je hier lezen dat Sony erg voorzichtig is met het verlagen van de prijs van de Playstation 4. Het Japanse bedrijf is wel bereid om de productiekosten te verlagen en het volume van beschikbare producten te verhogen, maar men wil nog niks aan de uiteindelijke prijs doen. Hiermee lijkt het er een beetje op dat Sony expres terughoudend is met een forse prijsverlaging voor de PlayStation 4, ondanks dat Microsoft af en toe eens stunt.

Vanuit de positie van Microsoft is dat echter wel te begrijpen, de Xbox One ligt immers mijlenver achter als het gaat om het aantal verkochte consoles wereldwijd. Toch is het de vraag hoelang Sony hier terughoudend in moet blijven. Met de PlayStation 3 had men destijds te maken met productiekosten die men moeilijk omlaag kon brengen, dit kwam ook omdat er een vrij dure chip in die console zat. Nu heeft heeft Sony dit met de PlayStation 4 natuurlijk anders aangepakt, maar wat gaat de strategie van Sony verder zijn hierin?

Microsoft kreeg vorig jaar na zijn persconferentie op de E3 al meer lovende kritieken en nu lijkt men van plan om hierop door te pakken en nog harder te gaan knallen met dikke games. Met de nieuwe Tomb Raider die tijdelijk exclusief zal zijn voor de Xbox One, met Halo 5: Guardians die gaat verschijnen en met wellicht een HD-remake van Gears of War heeft men toch een aantal games op stapel staan die het ongetwijfeld goed gaan doen. Van elk van deze games zal er ongetwijfeld een bundel gaan verschijnen waarmee Microsoft nog meer mensen zal proberen over te halen om de Xbox One te kopen.

Daarnaast is de Xbox One op dit moment ook goedkoper dan de PlayStation 4 en dat is toch iets voor Sony om rekening mee te houden. Gelukkig is Sony wel weer sterk in het neerzetten van een exclusieve line-up aan kwalitatief hoogstaande games. Daardoor zijn er veel gamers die ondanks een verschil in prijs juist voor de PlayStation 4 kiezen vanwege exclusieve games als The Last of Us: Remastered, The Order: 1886, Uncharted 4: Drake’s End, Bloodborne en meer. Daar moeten we tevens bij aantekenen dat sommige retailers de PlayStation 4 voor minder dan de adviesprijs van โ‚ฌ399,- in de winkel hebben liggen, dat maakt het prijsverschil alweer kleiner

Wij zijn nu benieuwd naar jullie mening hierover, denken jullie dat Sony de prijs voorlopig ongewijzigd moet laten of zal Sony volgens jou op relatief korte termijn wel met een prijsverlaging moeten komen? Drop dus vooral je mening in de reacties hieronder. Zoals altijd blijven we het wel belangrijk vinden dat jullie het netjes houden en elkaar blijven respecteren.