Nog eventjes en dan kunnen we eindelijk de Witcher trilogie compleet maken met The Witcher 3: Wild Hunt. Tijdens je avonturen zal je ook te maken krijgen met het personage Ciri. Hoe en waarom laten we voor de mensen die de game helemaal zelf willen ontdekken even in het midden. Wat we wel kunnen zeggen is dat het personage gedeeltelijk speelbaar is.

IGN had de eer om met Ciri aan de slag te gaan en heeft de bovenstaande video van twee minuten vrijgegeven. We waarschuwen hier uiteraard voor spoilers. Lead quest designer Mateusz Tomaszkiewicz gaf ook nog wat uitleg over hoe en waarom je met Ciri speelt.

Ciri is een compleet ander personage dan Geralt, ze draagt een indrukwekkende magische kracht bij zich die haar zelfs de mogelijkheid geeft tot het reizen tussen werelden. Verder heeft Ciri een aantal verborgen krachten die later pas in de game aan bod komen.

CD Projekt Red heeft goed nagedacht over de mogelijkheid tot het besturen van een ander personage. Het kan je natuurlijk uit de ervaring trekken door met een ander personage te spelen, maar om het verhaal zo goed mogelijk over te brengen ga je toch aan de slag met Ciri. CD Projekt Red kennende zal dat ook wel helemaal goed komen. In elk geval kun je erop rekenen dat de gedeeltes intens, spannend en kort van duur zullen zijn. Zucht… nog heel eventjes wachten.