Sony en Microsoft zijn er niet vies van om elkaar zo nu en dan van complimenten te voorzien. Aan de andere kant doen beide bedrijven er echter ook alles aan om consumenten zoveel mogelijk exemplaren van hun consoles te laten kopen. Microsoft heeft nu een volgende stap gezet door de adviesprijs van de Xbox One te verlagen, waardoor die console nu goedkoper is dan de PlayStation 4.

Volgens voormalig Xbox-baas Ed Fries zullen er de komende tijd wel meer Xbox One’s verkocht gaan worden, maar volgens hem zal Sony de console-oorlog uiteindelijk toch met een neuslengte voorsprong gaan winnen. Fries heeft eerder bij Microsoft gewerkt en leidde destijds het team wat de eerste Xbox heeft ontwikkeld. Hij deed zijn uitspraken in een interview met de website Bizjournals en zei over dit onderwerp het volgende.

“β€œI think it’s PS4 by a nose.”

“The two sides say nice things about each other; they compliment each other’s cool games. It looks to me like most of the excitement is kind of over in the console war for this generation. It looks like Microsoft is gaining a little traction back, but PS4 got a really early lead that will be hard for Microsoft to catch.”

De PS4 ligt inderdaad mijlenver voor op de Xbox One qua verkochte consoles en het is dan ook zeer de vraag of Microsoft deze achterstand nog weet weg te poetsen. Heb jij hier een bepaalde mening over, dan kan je die natuurlijk hieronder uiten, maar je kan hem ook hier kwijt.