http://www.psx-sense.nl/images/file/img_549ac270e5112.jpg

PlayStation Now is al verkrijgbaar in de Verenigde Staten en dus kunnen spelers naar hartenlust oude PS3-games herbeleven op de PlayStation 4. Dit is al enige tijd de situatie, de service is namelijk nog niet beschikbaar op de PlayStation 3 en PlayStation Vita, wat destijds wel aangekondigd werd. Ondanks de aankondiging heerste er toch wat twijfel op fora of de PS3 nog wel deze ondersteuning zou krijgen, aangezien de PS4 snel aan populariteit wint. Ook de PS Vita is niet meer Sony’s focus, tenminste zo lijkt het, dus was het maar afvragen of dit nog wel doorging.

Vandaag heeft Sony eindelijk uitsluitsel gegeven, de service komt deze maand naar de PlayStation 3 en volgt later ook op de PS Vita. De service lanceert op 12 mei in de Verenigde Staten op de PlayStation 3 alsook geselecteerde Bravia TV’s en Sony Blu-ray spelers. De PS Vita zou later volgen, meer duidelijkheid hierover volgt hopelijk tijdens de E3. De service zal zich ook in 2015 uit gaan breiden naar Samsung TV’s.

Een maandelijks abonnement kost $20 en een drie maanden abonnement slechts $45. Ook kun je er voor kiezen games apart te huren uit een catalogus van meer dan 100 titels die zijn uitgekomen op de PS3. De service voor Europa nog altijd in besloten beta in de UK.