Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan toch echt zo ver: Activision kondigde zojuist de nieuwste game aan in de Tony Hawk franchise. Getiteld Tony Hawk Pro Skater 5, met als ontwikkelaar Robomodo, zal deze titel naar planning eind dit jaar in de schappen liggen voor PS3 en PS4.

Het is al meer dan tien jaar geleden dat er een Pro Skater game van Tony Hawk verscheen. Deze werd toentertijd nog ontwikkeld door Neversoft en was immens populair. Na een paar korte tussenstops, heeft Activision toch besloten om weer terug gegaan naar de oorsprong – iets waar menig Tony Hawk fan nooit van had durven dromen.

Natuurlijk ging deze aankondiging gepaard met wat extra details die ons zeker niet te wensen overlaten. Wat je kunt verwachten is een groot aantal nieuwe maps en missies, die je zowel alleen als met vrienden in online coöperatieve modus kunt spelen. Tijdens deze missies kun je je ook tegoed doen aan power-ups en zelfs het afschieten van projectielen is aanwezig. Besteed je liever wat tijd aan het creëren van je eigen skateparken? Ook dat is een mogelijkheid, eveneens als deze online delen met de wereld.

Naast een tal van nieuwigheden in gameplay en presentatie, mag je natuurlijk ook oude bekenden terug verwachten, maar ook nieuwe gezichten. Skaters die je kunt gebruiken zijn zoal: Nyjah Huston, Aaron Homoki, Ishod Wair, Riley Hawk, Lizzie Armanto, Chris Cole, David Gonzalez, Leticia Bufoni en Andrew Reynolds.

Alsof dit alles nog niet genoeg was, gaf Activision ook nog wat screenshots vrij zodat je een nog beter beeld krijgt van wat je eind dit jaar te wachten staat. Deze kun je hieronder bekijken.