http://www.psx-sense.nl/images/file/img_554b443b65b5f.jpg

Er wordt massaal uitgekeken naar Star Wars Battlefront, de nieuwe titel van DICE uitgegeven door EA. Nu is DICE een goede ontwikkelaar – ondanks het uitbrengen van een kapotte Battlefield 4 die tijdens release allesbehalve goed werkte – en ze hebben er dan ook vertrouwen in dat ze met Star Wars Battlefront goed werk zullen verrichten. Het enige waar spelers en Star Wars-fans bang voor zijn, is dat de game slechts een re-skin wordt van Battlefield. DICE blijft er dan ook in meerdere uitspraken op hameren dat dit niet het geval zal zijn.

Ze werken er dan ook hard aan om Star Wars niet te laten lijken op andere shooters die ze gemaakt hebben, maar om echt een uniek product af te leveren. Zo zullen de wapens in Star Wars Battlefront geen iron-sights bevatten op de blasters. Sommige rifles hebben wel scopes, maar dus geen iron-sights. Het is volgens de executive producer, Patrick Bach, onrespectvol om de game uit te brengen als re-skin van Battlefield. Het is volgens hem totaal anders dan alles wat ze hiervoor hebben gemaakt en ze willen dan ook de best mogelijke shooter produceren, maar het tegelijkertijd wel uniek houden.

“There are no ironsights in Star Wars, on the ordinary blasters,”[…]”You have scopes on some rifles, but there are no ironsights.”

“We’re not taking into account what we’ve done before,”[…]”I think that would be disrespectful to the fans, and to what we’re trying to achieve here. A lot of the things you saw in the game have nothing to do with anything we’ve done before. Some features of course resemble [our other shooters], because we want to make the best possible shooter, but in general we’ve tried to do something completely unique.”