Volgende maand is het zover, dan zal The Elder Scrolls Online ook speelbaar zijn op de consoles. Na een lancering op de PC vorig jaar in april, kon een console versie natuurlijk niet uitblijven. De game was redelijk populair, zelfs al waren er maandelijkse kosten aan verbonden.

Ondanks dat er voldoende spelers waren die trouw hun abonnementskosten betaalden elke maand, had Bethesda toch besloten om van het betaalmodel af te stappen. De overstap hiervan geschiedde afgelopen maart, toen Tamriel Unlimited werd geïntroduceerd op de PC. Hiermee ging het van ‘pay-to-play’ naar ‘buy-to-play’, en in het geval dat je extra’s behoefde om je game te verrijken, kon je zelf de keuze maken of je hiervoor extra wilde betalen. Dit is ook het model wat de console versies zullen gaan aanhouden.

De Tamriel Unlimited versie zal optionele downloadbare content ondersteunen en tevens is er een in-game Crown Store in het leven geroepen voor verdere customization items. Snak je toch naar meer? Dan kun je ook ESO Plus aanschaffen. Dit abonnement geeft je toegang tot een premium membership service waarbij je exclusieve in-game bonussen mag ontvangen, alle DLC zit erbij inbegrepen en als kers op de taart krijg je ook nog eens maandelijks 1500 Crowns om te besteden in de Crown Store.

Voor zij die al staan te popelen om te spelen, hebben we in ieder geval een trailer die duidelijk weergeeft wat je kunt verwachten en die tevens de vrijheid die je krijgt toont om zelf je eigen pad te nemen.