Van de week doken er ineens screenshots van MediEvil op die de geruchtenmolen fors op gang hielp. Zou er een MediEvil in de maak zijn voor de PS4? Een wens van velen, maar helaas blijkt het niet zo te zijn. De screenshots waren afkomstig uit een fan project om Sony er toe te bewegen om oude IP’s nieuw leven in te blazen, zoals de maker Guillermo Moreno aangaf.

“First of all, we apologize for giving you hopes to see Medievil and Sir Dan Fortesque in PS4, we didn´t try to piss nobody off or to make neogaf or other gaming sites our victims.

We try to catch Sony´s attention and make them understand that lots of people loves this old IPs, and we couldn´t imagine that the response will be so overwhelming. Take this as a wake up call and a mere and humble request to bring them back.”

Nu hij bekend heeft gemaakt dat het om een fan project gaat heeft hij ook gelijk de hele demo op YouTube gezet. Hij heeft namelijk een stukje MediEvil met de Unreal Engine 4 gemaakt en dat is het dan verder eigenlijk wel. Het ziet er overigens fantastisch uit, dus misschien helpt het om Sony ervan te overtuigen Sir Dan Fortesque naar de PS4 te brengen.