Bijna elke game heeft tegenwoordig wel DLC. Je wordt er altijd – en door nagenoeg iedere uitgever – wel mee om de oren gegooid. Vaker wel dan niet hangt er dan ook een gewichtig prijskaartje aan deze downloadbare content en niet iedereen wil hier even gewillig voor betalen.

Hoe dan ook, EA en DICE hebben het goed met ons voor en zij willen alle toekomstige content voor Battlefield 4 daarom gratis gaan uitbrengen voor een ieder die het downloaden wil. Omdat de Premium Service voor deze game ten einde liep, is er besloten om voor alles wat nog volgen gaat geen geld meer te vragen.

De eerst komende DLC gaat de ‘Spring Update‘ zijn. Deze introduceert de ‘Gun Master’ modus, wat essentieel een Free for All modus is waarbij je allen met hetzelfde wapen begint en een betere ontvangt naarmate je meer vijanden vermoordt. Tevens ontvang je ook nieuwe wapens en zitten ook de zogeheten ‘Night Maps’ in het verschiet. Dit zijn de oude vertrouwde maps, maar dan speel je onder de blote sterrenhemel, iets wat natuurlijk ook erg interessant kan blijken!

Een exacte datum is hiervoor nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat het ergens eind deze maand zal gaan uitkomen. Zodra wij hierover meer te weten krijgen, lees je dat vanzelfsprekend weer hier.