https://youtu.be/uMhzzJXRe-0
De onafhankelijke ontwikkelaar Studio Wildcard heeft de open-wereld game ‘ARK’ aangekondigd voor onder andere de PlayStation 4. In ARK begeef je je als speler in een open wereld waarbij je moet zien te overleven tussen allerlei verschillende soorten dinosauriërs. Dat zal absoluut niet makkelijk zijn, zoals je ook in de eerste trailer hierboven kunt zien.

Om in ARK te kunnen overleven zul je zelf moeten gaan jagen en je zult onder andere ook hutten moeten bouwen, die je weer beschermen tegen zeer koude nachten die ook kunnen voorkomen. Zelf moet je wel uitkijken om niet als smakelijk hapje te eindigen voor één of ander wild dier, want daar wemelt het van. Daarnaast zullen er ook nog ‘normale vijanden’ zijn die je het leven zuur kunnen maken.

Om meer kans te maken om in leven te blijven zul je tevens bepaalde eigenschappen van je personage kunnen en soms ook moeten verbeteren. Verder werd nog aangekondigd bij de onthulling dat je een clan van honderd mensen zal kunnen opzetten om het vervolgens weer tegen andere clans op te nemen. Hoe dit allemaal in zijn werk zal gaan weten we nu nog niet, maar dit klinkt alvast veelbelovend.

ARK zal in het voorjaar van 2016 gaan verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.