Assassin’s Creed: Syndicate is inmiddels onthuld en hier hebben we alle details voor je. Assassin’s Creed: Syndicate is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC en zal dit najaar gaan verschijnen. Op 23 oktober om precies te zijn (enkel consoles). Hieronder alle informatie over dit nieuwe deel.

De game speelt zich af in Londen in 1868 te midden van de Industriële Revolutie. Met alle technologische ontwikkelingen brengt dat een ander tijdperk dan anders met zich mee voor een Assassin’s Creed game. Jij zult als Jacob Frye aan de slag gaan en hierbij samenwerken met z’n tweelingzus Evie.

Beiden spelen ze een belangrijke rol in de onderwereld, waar ze de rol aangrijpen van leiders om te vechten tegen de corruptie die heerst in Londen. Deze situatie is veroorzaakt doordat de rijksten profiteren van het werk van de armsten. De laagste klasse, de arbeiders, gaan zich op een gegeven moment verzetten tegen de rijksten die puur op meer geld uit zijn en dat creëert een forse onderwereld met bendes en een onstabiel Londen tot gevolg.

Jacob beschikt over allerlei nieuwe wapens, waaronder het Kukri-mes. Ook heeft hij boksbeugels en een zwaard tot zijn beschikking. Verder zou het stealth systeem een stuk beter zijn, wat de gameplay natuurlijk ten goede komt. Evenals dat de game een nieuw vechtsysteem zal bevatten. Een aanvulling hierbij is tevens de zogenaamde ‘Rope launcher’, waarmee je jezelf snel bovenop een gebouw plaatst om zo vijanden te verrassen. Londen is in de game volledig nagebouwd en bekende gebouwen komen dan ook voor. Denk zoal aan Buckingham Palace en Whitechapel.

Om de stad te doorkruisen kan je vertrouwen op je eigen snelheid, maar je kunt tevens een paard en wagen gebruiken. Deze zullen te renoveren zijn en ook is het mogelijk om straatraces hiermee te doen. Verder zul je nog aan boord gaan van stoomboten op de Thames. Met al deze mogelijkheden en vrijheid is één belangrijk doel gemoeid, namelijk de vrijheid terugbrengen aan de grote groep mensen die wordt onderdrukt.