Op de Gamescom in 2012 kondigde Sony Until Dawn officieel aan als game die specifiek voor de PlayStation Move in ontwikkeling was. In 2014 deed Sony opnieuw een aankondiging, want het originele plan rondom de PlayStation Move was geschrapt en de game zou niet langer naar de PlayStation 3 komen.

In plaats daarvan werd Until Dawn omgedoopt tot een ‘reguliere’ PS4 exclusive en vandaag heeft de ontwikkelaar de releasedatum bekendgemaakt. De game zal op 26 augustus later dit jaar gaan verschijnen in Europa. Nu de releasedatum is vastgesteld mogen we in aanloop naar de lancering veel meer informatie en beelden van de game verwachten.

Met de E3 om de hoek zal deze game ongetwijfeld ook een rol spelen tijdens de Sony persconferentie waar het geheel wellicht echt goed uit de doeken wordt gedaan. Onze eerste ervaring met Until Dawn lees je hier. Overigens, als je een pre-order voor de game plaatst zul je een bonus scène ontvangen.

Er zullen drie edities van Until Dawn verschijnen; een standaard editie, een steelbook editie en een extended editie. De inhoud van de meer uitgebreide edities moet nog onthuld worden.