Voor liefhebbers van digitale bordspellen hebben we goed nieuws, want via het PlayStation Blog is Armello voor de PlayStation 4 aangekondigd. Armello verhaalt een verhaal over acht unieke helden van aparte clans die er ieder op uit zijn om de heerser van een gebied te worden. Onderweg krijgen ze te maken met de ‘Mad King’, die het koninkrijk terroriseert en waar ze het dus tegen op moeten nemen.

Jij bent één bepaalde diersoort en je bent lid van één van de clans, waarbij je het spel begint vanuit je eigen veilige omgeving. Het is aan jou om het bord over te steken met als doel om uiteindelijk de kroon op te kunnen eisen. Om vooruit te komen gebruik je ‘action points’, tevens zal je het onderweg niet alleen tegen andere spelers hoeven op te nemen.

Zo krijg je te maken met mysterieuze ontmoetingen, je zult een aantal dungeons kunnen ontdekken of je bent bezig om een stad te veroveren. Tot slot heb je een arsenaal van wel honderd verschillende speelkaarten waar je uit kunt kiezen.

Samen met deze aankondiging is er tevens een trailer verschenen en die geeft je wat meer inzicht op het geheel. Armello zal ergens in september van dit jaar gaan verschijnen.