Elk jaar is er weer die strijd, wie heeft de beste voetbal game van het jaar. De laatste jaren wint Fifa dit met gemak, maar vroeger stond Pro Evolution Soccer aan de top. Maar deze dagen kunnen zomaar eens voorbij zijn, want Ubisoft heeft gisteren avond laat nog bevestigd dat ze bezig zijn met hun eigen voetbal titel met de naam Pure Football.

Pure Football is a new and unique vision of football video games, emphasizing the intense, physical and spectacular aspects of the sport.

Pure Football zal dit jaar in mei nog wereldwijd uitkomen en zal worden ontwikkeld door Ubisoft Vancouver. De game zal 230 spelers, 17 “legendarische” spelers, 17 internationale teams en een over de schouder camera perspectief bevatten. Vind je de 230 spelers niet goed genoeg krijg je zelf ook nog de kans op je eigen speler aan te maken waarmee je in de campaign mode opneemt tegen de top uit de voetbalwereld.

Ook zal de game een online modus krijgen waarmee je met vier man op één console online kan gaan en de leaderboards kan gaan bestormen. Ben je geen team speler wees dan niet getreurd in je eentje online is natuurlijk ook gewoon mogelijk.