Vanaf deze week kun je in Evolve in de gratis toegevoegde arena modus spelen. In de Arena modus, zoals het in de game heet, ga je meteen de strijd aan in een koepel. Deze wordt normaal gesproken geplaatst door de Trapper, maar in deze modus staat deze er vanaf het begin tot het eind. Het is een gevecht om wie er als laatste blijft staan. Je hoeft als team dus niet te jagen, want het monster zit vlakbij. Vooral online kan dit een verbetering zijn, omdat dit soms vrij lastig is in verband met communiceren.

De Arena modus is trouwens niet alleen één koepel en een monster, maar er zijn meerdere variaties en mogelijkheden aanwezig. Er zijn namelijk 5 opgezette koepels op alle 14 maps. Aan het begin selecteer je één van deze maps en dan start de strijd om wie er het beste is uit drie wedstrijden. Elke Hunter start met een perk terwijl het monster in de tweede stage begint met de helft van zijn schild. Respawnen is verder onmogelijk, omdat er geen dropship is. Per ronde zul je ook niet kunnen veranderen in welke Hunter je bent of welke perks je gebruikt.

Alles bij elkaar lijkt dit ons een zeer vermakelijke modus, want je zit sneller in de actie en dat is wat Evolve wel kan gebruiken. Zo kun je sneller even een potje spelen en in een korter tijdbestek genieten van de in onze ogen toffe actie die Evolve kan bieden. Op deze manier is het een stuk toegankelijker en kun je ook vlotter bepaalde vaardigheden levelen. Bekijk boven dit bericht nog even de video, waarin de Arena modus aan bod komt.