http://youtu.be/aKABSaMKsZo
De week is weer ten einde en dus hebben we hier weer een nieuwe Jouw mening voor je. De stelling die we deze keer bij je droppen gaat over FIFA 16. Alsof het zo gepland was (de FIFA koos eergisteren een nieuwe voorzitter en kreeg weer met een corruptieschandaal te maken), kwam er een paar dagen geleden een eerste FIFA 16 trailer naar buiten. Daarin stond het vrouwenvoetbal centraal wat zal worden toegevoegd aan de nieuwe FIFA.

Laten we het eerst vanuit de positieve kant bekijken, het vrouwenvoetbal zit in de lift en trekt ook steeds meer belangstelling aan. Weliswaar is dat nog niets wanneer je dit vergelijkt met de belangstelling die er voor het mannenvoetbal is, maar het wordt wel steeds meer. Vanuit dat oogpunt is er wel iets voor te zeggen dat EA hierop ingesprongen is en ervoor heeft gekozen om vrouwenvoetbal te implementeren in FIFA 16.

Aan de andere kant kan je je afvragen of dit nou dé toevoeging is waar alle fans van FIFA op hebben zitten wachten. FIFA 98 was het laatste deel waarin je kon zaalvoetballen en dat is iets waarvan sommige fans graag zien dat dit terugkeert in de FIFA serie. EA zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om straatvoetbal te implementeren in FIFA 16.

De afgelopen jaren zijn er weliswaar een aantal FIFA Street games uitgekomen, maar deze spellen waren kwalitatief gezien toch een stuk minder dat de ‘gewone FIFA games’. Er zullen daarom ongetwijfeld fans zijn die het toejuichen wanneer ze met FIFA 16 ook kunnen voetballen in de zaal of op straat. We houden hierbij een kleine slag om de arm, want misschien verrast EA straks vriend en vijand door tijdens de E3 dit inééns aan te kondigen.

Als FIFA-speler zul je wellicht benieuwd zijn naar met welke veranderingen/vernieuwingen EA nog meer op de proppen zal komen. Dan komen we bijvoorbeeld bij de gameplay, wat toch een belangrijk onderdeel is. Een game als FIFA moet tenslotte goed speelbaar zijn en dan doelen we tevens op de online ondersteuning. Zo loopt het online FUT gedeelte niet voor iedereen even lekker en zijn de servers überhaupt niet altijd even stabiel geweest.

Het is lastig om iedereen tevreden te houden, maar gezien de hierboven genoemde onderwerpen kan je je afvragen of vrouwenvoetbal hetgeen is waar fans op zitten te wachten. Mocht je FIFA om wat voor reden dan ook zat zijn geworden, dan vragen wij ons af of je door het toevoegen van vrouwenvoetbal juist overgehaald wordt om FIFA 16 weer te gaan spelen.

Wij zijn tenslotte erg benieuwd naar wat jullie hiervan vinden. Heb jij altijd al met vrouwenteams willen kunnen spelen in FIFA? Is dit de toevoeging waar jij altijd al op heb zitten wachten? Of voelt het een beetje als een overbodige toevoeging dat verder niet echt een populair onderdeel gaat worden. En dus of EA z’n tijd en energie een beetje heeft zitten verspillen? Kortom, een onderwerp dat ongetwijfeld weer de nodige vragen en meningen oproept en dat kan je hieronder kwijt.

De lollige reacties hebben we eerder deze week al wel gezien, dus laten we er hier een zinnige discussie van maken. Hou het uiteraard wel netjes en blijf elkaar ook respecteren.