FIFA 16 werd vorige week enigszins onthuld en zoals bekend zul je vanaf komend najaar ook met een aantal vrouwenelftallen het veld op kunnen. Of dat ook mogelijk zal zijn voor gamers met een PlayStation 3 blijft nog even de vraag.

EA heeft inmiddels wél aangegeven dat FIFA 16 niet voor de PS Vita en Nintendo 3DS zal gaan verschijnen. Pocketgamer nam contact op met EA en een vertegenwoordiger van de uitgever kwam met de volgende reactie hierover.

“With regards to FIFA 16 there isn’t a Vita or 3DS version,”[…]”We don’t have any further detail on the mobile version but will be sure to share with you when we hear more.”

Op zich zal het niet een groot gemis zijn voor de handhelds, aangezien die delen ieder jaar exact hetzelfde zijn qua gameplay. EA maakt het zich voor die games vrij gemakkelijk door enkel de laatste transfers door te voeren, zodat de teams voor het nieuwe jaar op orde zijn.

Ook richt EA zich, net zoals Ubisoft en andere partijen, steeds meer op het ontwikkelen van games voor current-gen platformen. Wat dit uiteindelijk betekent voor een eventuele PS3 versie moeten we dus nog even afwachten. Met de E3 in aantocht horen we daar op korte termijn ongetwijfeld meer over.