Update:
2K Games is klaar met teasen, want ze hebben officieel uit de doeken gedaan waar ADVENT voor staat. Het betreft hier een nieuwe XCOM, kortweg XCOM 2 en deze game zal dit najaar gaan verschijnen voor de PC. Vooralsnog is dat het enige platform waarvoor de game in de maak is. Of de game nadien ook naar consoles komt is op dit moment niet bekend.

Oorspronkelijk bericht:
Vorige week verschenen de eerste ADVENT teasers online, welke een nieuwe game van 2K Games moet teasen. Op dat moment was het even gissen naar wat voor game het zou worden, een nieuwe BioShock of toch een nieuwe XCOM? Dit laatste lijkt steeds meer het geval te zijn, want de speurneuzen van NeoGAF en Reddit (via PSLS) zijn er inmiddels wel uit.

Naast afbeeldingen die te linken zijn aan XCOM (zie NeoGAF) is er nu ook een combinatie van letters gevonden die duidelijk naar XCOM verwijzen. Op de ADVENT website is een link naar deze pagina te vinden. Als je hier goed kijkt zie je dat er een aantal letters zwart gemarkeerd zijn en in volgorde is dat het volgende: ‘GFIIOLID’. De tekst ‘Gene_therapy’ linkt naar een PDF en daarin is op een afbeelding ook het één en ander aan letters te zien, het volgende om precies te zijn: ‘NCOVO’.

GFIIOLID NCOVO, dat zal niemand wat zeggen, maar als je de letters een beetje door elkaar husselt komt er het volgende uit: ‘Vigilo Confido’ en dat is de tekst die in het embleem van XCOM: Enemy Unknown terug te vinden is, zie hieronder.

2K Games moet officieel de game ‘ADVENT’ nog onthullen, maar er zijn inmiddels veel aanwijzingen die hinten naar XCOM waarbij een nieuw deel in die franchise het meest logische lijkt. We houden je op de hoogte.