Eerder verscheen er al het gerucht dat Activision dit jaar met Skylanders: SuperChargers zou komen en dat dit nieuwe deel voertuigen zou bevatten. Dit blijkt inderdaad te kloppen, want vandaag heeft Activision Skylanders: SuperChargers aangekondigd voor onder ander de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Deze nieuwe uitgave zal natuurlijk als starterspakket verschijnen en deze bevat naast de game een nieuwe portaal, twee Skylanders en een voertuig. Dit zal natuurlijk via losse verkoop van voertuigen en Skylanders verder uitgebreid kunnen worden.

Ook zijn er bij de aankondiging de nodige details bekendgemaakt. Hieronder hetgeen Activision middels een persbericht over de game kwijt kon.

“Portal Masters besturen allerlei land-, zee- en luchtvoertuigen en zo beleven ze heerlijke actie en doldwaze avonturen. In fantastische auto’s scheuren de kinderen over de wegen van Skylands, ze storten zich in brullende stroomversnellingen en maken doldwaze duikvluchten terwijl ze zich in hun vliegtuig door de vijandelijke linies boren. Ontwikkeld door Vicarious Visions, biedt Skylanders SuperChargers een rijke en verhaalgedreven gameplay experience. De avonturen kun je zowel te voet als met je voertuigen uitvoeren, er is strijd, er zijn puzzels en mini games; er is zoveel dat het iedere Portal Master zal duizelen van plezier. Dit alles speelt zich af in waanzinnige nieuwe decors.

In Skylanders SuperChargers maken we kennis met een nieuw soort helden, genaamd SuperChargers. Ze onderscheiden zich met nieuwe moves, krachtige aanvallen en wapens die nog nooit eerder zijn vertoond. De SuperChargers beschikken over bijzondere talenten en zo kunnen ze Portal Masters helpen om Kaos te bestrijden. Bij de game komen twintig nieuwe SuperCharger-toys en 20 nieuwe voertuig-toys beschikbaar.

Alle voertuigen in de game kun je customizen met supercoole aanpassingen en ook de wapens kun je opwaarderen. De ultieme combinatie bereik je als je een SuperCharger Skylander koppelt aan het bijpassende voertuig. Zo’n SuperCharged-combi is meer dan de som der delen want zowel de prestaties van het voertuig als die van het personage gaan door het dak. Skylanders SuperChargers steunt alle Skylanders toys uit eerdere games. Dat zijn er inmiddels meer dan 300 en die kunnen in Skylanders SuperChargers dus allemaal plaatsnemen aan het stuur van de auto’s, boten en vliegtuigen in de game.

Het verhaal draait om Kaos’ laatste poging om de macht over Skylands te krijgen. Daarbij heeft hij het duisterste wapen ooit ingezet. Het “Doomstation of Ultimate Doomstruction” is zo gevaarlijk is dat het de lucht kan opeten! Gelukkig zag Master Eon net op tijd in wat Kaos in zijn schil voerde en hij heeft nu een speciaal team van Skylanders samengesteld. Met de meest bijzondere auto’s, boten en vliegtuigen die je je maar kunt bedenken biedt dat superteam straks weerstand aan Kaos’ koninkrijk van vernietiging!”

Skylanders: SuperChargers ligt op 25 september in de winkels voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en Nintendo Wii U