Eerder deze week ontstond het gerucht dat Dark Souls 3 mogelijk wordt aangekondigd op de aankomende E3. Hoewel het nog altijd onduidelijk is of dit gerucht klopt, is er op YouTube een video verschenen met daarin de eerste details en screenshots van de game.

Voordat we daar verder op in gaan willen we wel benadrukken dat deze gelekte informatie en afbeeldingen met een enorme korrel zout genomen moeten worden. Het is onduidelijk waar de personen in de video de informatie precies vandaan hebben en bovendien gaat het om dezelfde groep die onlangs beweerde dat Microsoft de rechten van Silent Hills zou hebben gekocht. Dat gerucht werd later als ‘niet waar’ bestempeld door Microsoft zelf. Dat alle informatie uit de video klopt is dus nog alles behalve zeker.

Laten we dan verder gaan met de gelekte informatie. Volgens de video zal Dark Souls 3 in 2016 verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One. Een versie voor de PC is nog niet zeker. De game zou een multiplayer tot vier spelers ondersteunen. Verder zouden er tien speelbare classes aanwezig zijn, evenals 45 nieuwe vijanden en vijftien nieuwe bazen.

In de video worden nog veel meer kleinere details gedeeld, dus mocht je geรฏnteresseerd zijn in een nieuwe Dark Souls game, dan is de video zeker het bekijken waard. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar de E3, waar Dark Souls 3 dus mogelijk wordt aangekondigd.