Enige tijd terug kondigde Koji Igarashi de game Bloodstained: Ritual of the Night aan. Deze game zou enkel mogelijk zijn met backers via een Kickstarter campagne en binnen amper 24 uur werd het beoogde doel al gehaald. Sindsdien is het doel keer op keer gestegen, omdat er maar geld binnen bleef komen voor de ontwikkeling van de game.

Het laatste doel, een PlayStation Vita versie, die werd ook behaald en daarmee komt de game naar zowel de PlayStation 4 als Sony’s handheld. Omdat het beoogde doel van 3.5 miljoen dollar – waarmee de PlayStation Vita versie een mogelijkheid werd – ruimschoots werd behaald, doet de ontwikkelaar er nog extra functionaliteiten bij. Dat zijn de onderstaande:

  • Digitale en fysieke exemplaren van de game
  • Mogelijkheid om de muziek naar de handheld te exporteren
  • PS4 Cross-save ondersteuning
  • Touchscreen map ondersteuning
  • PlayStation TV ondersteuning

Bloodstained: Ritual of the Night voor de PlayStation Vita zal overigens een port zijn, welke door Armature Studios afgehandeld zal worden. Interesse om de game te ondersteunen middels een donatie? Dat kan je hier doen. Inmiddels zijn er nieuwe doelen toegevoegd aan de Kickstarter voor als er nog meer geld binnenkomt, zie hieronder. De huidige stand van de Kickstarter is inmiddels ruim 3.5 miljoen dollar.