Toen Call of Duty: Black Ops III werd aangekondigd, werd er alleen gemeld dat de game op de PlayStation 4, Xbox One en PC zou verschijnen. Een last-gen versie werd noch ontkend, noch bevestigd. Activision heeft nu eindelijk laten weten hoe het precies zit. De game komt gewoon nog op de last-gen consoles uit.

Call of Duty: Black Ops III zal naast op de eerder genoemde platformen namelijk ook op de PlayStation 3 en de Xbox 360 verschijnen. Een Wii U versie is niet in de maak. Treyarch is zelf niet verantwoordelijk voor de game op de oudere consoles. De last-gen port wordt namelijk verzorgd door twee andere studio’s: Beenox en Mercenary Technology. De laatste van deze twee ontwikkelaars heeft ook aan Call of Duty: Black Ops Declassified voor de PS Vita gewerkt.

Activision heeft laten weten dat Call of Duty: Black Ops III op de PS3 en Xbox 360 alle drie de hoofdmodi (campagne, multiplayer en zombies) bevat, maar dat er wel enkele verschillen zijn. Zo ondersteunt de game op de last-gen consoles coöp, maar voor slechts twee spelers, terwijl dit op de huidige generatie consoles met vier spelers kan. De komende tijd worden nog meer verschillen bekendgemaakt. Mogelijk zal ook de multiplayer op de oude consoles minder spelers ondersteunen.

Als laatste maakte Activision bekend dat er geen beta voor de last-gen consoles zal verschijnen. Wil je de multiplayerbeta van Call of Duty: Black Ops III spelen, dan moet je dus in het bezit zijn van een PS4, Xbox One of PC.