http://playsense.nl/images/file/img_55781aa5d6928.jpg

We hebben al een keer de Nyko’s Data Bank besproken in een artikel en de accessoire is nu eindelijk in handen van enkele media, zodat er resultaten vrijkomen. IGN legde de Data Bank op de werkbank en wat bleek, de accessoire is allesbehalve interessant voor de consument.

In het kort is de Nyko Data Bank een accessoire die je op de PS4 plaatst zodat het mogelijk is om in plaats van de standaard ondersteunde 2,5″ harde schijf er één van 3,5″ in te zetten. De bedoeling van de accessoire is dan ook dat het mogelijk wordt om voor minder geld een grotere schijf te kunnen kopen, aangezien 3,5″ goedkoper is dan 2,5″ per gigabyte prijs.

IGN heeft in haar test de standaard 500GB 5400RPM harde schijf van de PS4 gebruikt en een 2TB 7200RPM harde schijf van 3,5″ i.c.m. de Nyko Data Bank. Met de standaard harde schijf van de PS4 duurde het 37.85 seconden om Call of Duty: Advanced Warfare te installeren, met de 2TB 7200RPM harde schijf en Nyko Data Bank duurde dit 78.59 seconden, meer dan het dubbele dus. Laadtijden waren ook langer met de Data Bank, namelijk 56.37 seconden in plaats van 49.78 met de standaard aanwezige schijf.

Nu is het voorbeeld van CoD: AW erg extreem, maar ook Bloodborne en Tomb Raider: Defintive Edition kampten met langere laadtijden i.c.m. de Data Bank. Al met al een accessoire om dus links te laten liggen.

“Even though the hard drive I used in the Data Bank is rated at a faster speed than the stock drive (7200RPM vs. 5400RPM), its interface seems to slows it down enough for the stock drive to retain a tiny edge over it,” the site’s reporter says. “In practice, the difference in installation and load time shouldn’t affect your experience too much, but it’s still a little disappointing.”