Ratchet & Clank komen naar de PlayStation 4. Het is niet een geheel nieuwe game, maar een remake van de PlayStation 2 klassieker die een uitgebreide upgrade behandeling is ondergaan. In plaats van wat simpele upgrades heeft Insomniac er serieus werk van gemaakt en ze noemen de heruitgave een “re-imagining” van het origineel.

Met die insteek hebben ze de game gemaakt, zodat het aansluit op de film die ergens volgend jaar verschijnt. Ook is de game uitgebreider, want het bevat nieuwe planeten, nieuwe gameplay, nieuwe baasgevechten en nieuwe vliegsequenties. Uiteraard is de besturing ook van een upgrade voorzien evenals de klassieke gameplay. Dat tezamen met de grafische kracht van de PlayStation 4 levert een oude game in een gloednieuw en meer luxe jasje op.

Een andere leuke toevoeging is dat er diverse wapens aan de game zijn toegevoegd die niet in het origineel zaten. Daarmee is dus ook het wapenarsenaal fors uitgebreid. Kortom, de ‘nieuwe’ Ratchet & Clank is er eentje om naar uit te kijken en vandaag is de eerste trailer verschenen, zie hierboven. Volgende week tijdens de E3 mag je meer verwachten.