Sinds vorige maand is PlayStation Now via beta beschikbaar in de UK. Voor zij die niet bekend zijn met het concept: dit is een soort van Netflix voor games. Helaas is het voor Europa (nog?) niet mogelijk om via een abonnement onbeperkt games te kunnen spelen, dus de “huurprijzen” liggen nogal hoog voor de tijd die je de game dan ter beschikking hebt.

Hoewel PlayStation Now in Amerika al in volle gang is, moet er voor Europa nog volop getest worden. Sinds kort zijn er ook prijzen beschikbaar die voor elke game gelden, maar wel full priced games en PlayStation Network games gescheiden houden. En die prijzen zijn niet mals! Zo zie je bijvoorbeeld £4.99 (twee dagen) of £9.99 (30 dagen) voor PS3 titels of £2.99/£7.99 voor PSN games. Voor die prijzen kun je bijna beter de game fysiek kopen, vooral met PSN titels ben je dan vaak goedkoper uit.

In Amerika is er momenteel wel een optie om een abonnement af te sluiten om zo games te spelen en hiermee krijg je veel meer voor je geld. Voor één maand betaal je $19,99 en $44,99 voor drie maanden. Sony liet weten dat zij met de feedback die ze ontvangen de prijzen zullen gaan aanpassen, maar zoals het er nu voor staat ziet het ernaar uit dat ze kijken waarmee ze weg kunnen komen.