http://www.psx-sense.nl/images/file/img_557ad1c689faf.jpg

Sony is ongetwijfeld erg blij, in de maand mei wist men in de Verenigde Staten namelijk de sterkste console op de markt te zijn als je kijkt naar de verkoopaantallen. De NPD-resultaten van mei zijn vandaag bekendgemaakt en Sony heeft een statement naar buiten gebracht waarin ze fans bedanken voor al hun steun en hulp om de PS4 de top-verkopende console van de maand mei te maken in de Amerikaanse markt. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de PS4 op software-gebied ook de beste verkopen had, van alle platformen.

Bij Sony wrijven ze dus ongetwijfeld blij in hun handjes, maar voor we kunnen stellen dat de Xbox One de PS4 nooit gaat inhalen moeten ze dit nog wel volhouden de komende jaren. Sony heeft momenteel al meer dan 20 miljoen PS4’s verkocht wereldwijd terwijl de Xbox One nog altijd onder de 15 miljoen blijft steken.

In april was het nog de Xbox One die in Noord-Amerika betere resultaten wist te boeken, het is dus voor Sony fijn om te zien dat de maand mei winst voor hun kamp betekende. Noord-Amerika is samen met het Verenigd Koninkrijk een typisch ‘Xbox-gebied’ en dus is het des te belangrijker en bijzonder voor Sony om juist in deze markten de Xbox One te verslaan. Als we kijken naar Japan en de rest van Europa is Sony veruit de sterkste.