https://youtu.be/3sMc2bnRc0o

Ik richt mij even tot alle gamers met sadomasochistische neigingen die de afgelopen jaren genoten hebben van aartsmoeilijke games als Bloodborne en de Dark Souls reeks. Zij mogen nu de armen in de lucht steken en een overwinningskreet brullen, want Dark Souls III werd zonet met gepaste grandeur aangekondigd op de persconferentie van Microsoft.

Wanneer de lichten uitgaan op zo’n conferentie en er een vage trailer in een fantasy-jasje geprojecteerd wordt, is de spanning telkens om te snijden. Het filmpje was – zoals we van de franchise gewend zijn – lekker vaag en eindigde met de schaamteloze bombast die we ook in elk baasgevecht van de serie terugvinden. Details over de game werden vooralsnog niet gegeven.

Hier thuis weerklonk er alvast gejuich; om nog maar te zwijgen van de voorbarige pijnkreten die door mijn hoofd galmden en het kippenvel dat spontaan mijn armen op kroop… Want als de vorige games een indicatie mogen zijn, wordt dit weer genot van de bovenste, maar vooral ook meest frustrerende plank; dat unieke mengsel dat enkel een Dark Souls game kan bieden.

Enjoy!