http://playsense.nl/images/file/img_557f14809424e.jpg

Microsoft’s persconferentie is inmiddels afgelopen en we hebben daar toch een aantal behoorlijk interessante weetjes uitgehaald. Zo is het verhaal over backwards compatibility behoorlijk opmerkelijk. Ook valt het mij op dat leden hier op PSX-Sense enorm sportief reageren en objectief zijn, ondanks dat dit een PlayStation-site is. Dit bewijst ook weer dat of het nou Sony of Microsoft is, als je goede features introduceert en netjes met de consument omgaat; het respect vanzelf wel komt. Laten we immers eerlijk zijn, het is een gouden zet om deze functionaliteit aan te kondigen. Als consument zijnde wordt je heel blij van het feit dat je oude games niet opnieuw hoeft te kopen, puur omdat er een nieuwe generatie consoles is.

Verder is de introductie van Microsoft’s Xbox Elite controller werkelijk fantastisch. Wij hebben de controller niet zelf in handen gehad, maar puur afgaande op de beelden is dit een hele innovatieve controller. We prijzen de DualShock 4 al sinds het begin en het is ook absoluut een goede controller, maar Microsoft doet er zo te zien toch nog een schepje bovenop. De Xbox One controller vond ik minder dan de DualShock 4, maar wie weet wat deze nieuwe Elite-controller gaat veranderen in het controller landschap.

Verder is de line-up van Microsoft erg netjes, Forza 6, Halo 5 Warzone, Gigantic, Fable Legends, ION, Sea of Theives; stuk voor stuk erg nette titels. We zijn dan ook blij om te zien dat Microsoft dit jaar een hoop meer kogels afvuurt op Sony. Dit houdt Sony immers scherp, want een monopolie positie wordt niemand echt beter van, behalve degene die die positie bezit. Je wilt immers een console kiezen om het feit dat het de betere is, niet de enige. Microsoft had een stroeve start en daar hebben we ook het nodige over te zeggen gehad, maar het lijkt erop dat ze heel wat fouten aan het corrigeren zijn. Ook al zou de persconferentie van Sony straks helemaal geweldig zijn, ik denk niet dat Xbox One bezitters erg teleurgesteld zullen zijn in deze persconferentie. Het is in ieder geval de beste persconferentie die MS heeft gehouden sinds de aankondiging van de Xbox One. Kinect kwam overigens niet aan bod, dus het is wel duidelijk dat die accessoire zijn beste tijd wel heeft gehad.