Telltale Games is tegenwoordig sterk in episodische games en hun echte eerste grote hit op dit gebied was toch wel The Walking Dead. In de eerste twee seizoenen konden we de avonturen en gruwelijkheden meemaken van Lee en Clementine, maar je zult ook het verhaal van een heel bekend karakter kunnen gaan volgen uit de comics en de televisieserie.

Via Youtube heeft Telltale Games namelijk de miniserie The Walking Dead: Michonne aangekondigd. De titel verklapt al dat je in de schoenen stapt van Michonne die altijd bewapend is met haar samoerai zwaard. Je beleeft het verhaal wat zich afspeelt tussen nummer 126 en 139 van de comics. Op deze wijze kom je erachter waarom ze tijdelijk gescheiden was van Rick Grimes en haar vertrouwde groep. De schrijver van The Walking Dead, Robert Kirkman, had nog het onderstaande te zeggen over waarom Michonne zo´n interessant personage is.

“In many ways, Michonne herself is a reflection of the world of The Walking Dead. She is brutal and cold on the outside, but deep beneath what is broken, she remains hopeful, trying to claw her way out of the darkness that surrounds her. In our effort to bring the world of the comic and the world of the Telltale series closer together, there is no greater character than Michonne to help bridge that gap.”

Michonne belichaamt dus hoe de wereld van The Walking Dead is. Aan de ene kant is ze keihard, maar toch is ze zwak en hoopvol. Met haar willen ze het gat tussen de comics en de serie van Telltale Games verkleinen. Deze serie bevat drie episodes en moet in de herfst van dit jaar verschijnen.