Ubisoft’s Yves Guillemot heeft zojuist een gloednieuwe IP aangekondigd: For Honor. Deze game speelt zich af in een middeleeuwse setting en is alleen beschikbaar voor de next-gen consoles. In For Honor gaat het allemaal om 3rd person gevechten en strategie. Je zal samen moeten werken met je team om bijvoorbeeld een kasteel te belegeren en de vijand te verslaan.

Het gevechtssysteem is erg geavanceerd en je kunt gebruik maken van verschillende soorten soldaten. Denk hierbij aan ridders met een flinke uitrusting en grote two-handed zwaarden. For Honor bevat drie verschillende facties waar je uit kunt kiezen: The Chosen, The Warborn en The Legions. Je kunt spelen met samoerais, vikingen en ridders.

For Honor bevat een competitieve online multiplayer waarin je het tegen een andere team opneemt. Hieronder kun je een gameplay trailer bekijken die de multiplayer modus duidelijk in beeld brengt. In de multiplayer speel je in een team van vier personen tegen een andere groep die uit vier personen bestaat.

Een releasedatum voor For Honor hebben we helaas nog niet. Wel is de game speelbaar op de booth op de E3 beurs, waarvan wij natuurlijk een video item van zullen maken.