https://youtu.be/Tpm1yk3enzY

Jarenlang heeft Microsoft met Xbox het voorrecht gehad om Call of Duty downloadbare content een maand eerder uit te brengen dan op de PC en PS3 en PS4. Activision heeft vandaag het podium voor de allereerste keer betreed bij een Sony PlayStation persconferentie met Call of Duty. Men begon de presentatie van Call of Duty: Black Ops III waarin de singleplayer getoond werd. De beelden beginnen in een helikopter, hoe kan het ook anders, die gecrasht is.

De piloot van de helikopter heeft het helaas niet gehaald, maar jij als hoofdpersoon moet toch verder. Je bevindt je meteen in een oorlogsituatie waarin de futuristische manier van oorlogsvoering meteen duidelijk wordt. De beelden die men liet zien waren niet zomaar singleplayer beelden, de game werd namelijk gespeeld in coöp met maar liefst vier spelers. De coöp werd gespeeld in de verhaalmodus dus niet de spec-ops modi die we kennen. De hele singleplayer verhaalmodus van Black Ops III zal dan ook in coöp te spelen zijn. De singleplayer is gemaakt met coöp in het achterhoofd van de ontwikkelaars, iets wat de eerste keer is in de franchise. De beelden van de singleplayer kan je in de video onderaan dit bericht bekijken.

Vervolgens wist David Vonderhaar, van Treyarch, aan te kondigen dat de multiplayer speelbaar zal zijn in hun E3 booth. Dit werd vervolgens ondersteund met beelden. De multiplayer zag er tof uit en de U.I. van Call of Duty heeft een flinke upgrade gekregen met een veel overzichtelijkere presentatie. De actie was zoals gewoonlijk weer supersnel, ook zagen we dat er veel gore was en dat vijanden iets sneller dood leken te gaan. Bekijk de multiplayer trailer hierboven.

PS4 eigenaren zullen de eerste zijn die de multiplayer beta van Black Ops III kunnen spelen. De map-packs zullen verder in de toekomst als eerst verschijnen op de PS4 en dan pas op de Xbox. De beta zal ergens in augustus 2015 live gaan.