Vijf jaar geleden kwam de game NieR uit. Een onbekende titel van een zeer bekende uitgever, namelijk Square Enix. Omdat we Square Enix toch wel hoog in het vaandel hebben, besloten we deze game eens uit te proberen en hier hebben we nooit spijt van gehad. Nier was, naast Fallout New Vegas, mijn persoonlijke favoriet. Het enige verschil is dat NieR duidelijk mijn verrassing van het jaar was, waar ik ontzettend van heb kunnen genieten. Het bevat een goede combinatie van verhaal, sfeer, quests en fijne gameplay gekoppeld met puzzels, platformen en een open wereld.

Zojuist werd de opvolger van deze game aangekondigd op de E3 conferentie van Square Enix en ditmaal zal de game enkel op Sony’s platform uitkomen: de PlayStation 4. De game zal worden ontwikkeld door Platinum Games, waar de eerste ontwikkelaar Cavia was. Dit resulteerde in iets mindere graphics, maar het verhaal was er daarom niet minder op. De game zit nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, dus een releasedatum kon om deze reden nog niet worden gegeven.

Als je benieuwd bent naar wat je kunt verwachten van het vervolg op deze unieke en sfeervolle RPG, check dan de trailer hieronder.