Op de persconferentie van Sony werd de nieuwe grote uitbreiding van Destiny voor het eerst getoond. In The Taken King onderzoek je de Maan van Phobos waar de Cabal op de vlucht slaat. Dit blijk vanwege Oryx die een leger aan het bouwen is om wraak te nemen op de moord van zijn zoon. Van hieruit begint het nieuwe avontuur en ga je ook naar de nieuwe locatie wat het schip van de grote Hive baas is.

In de bovenstaande ViDoc legt Bungie uit wat je kunt verwachten van het verhaal, maar ook over de nieuwe subclasses. Deze nieuwe krachten speel je vrij je door een quest te doen. Zo krijgt de Warlock als nieuwe klasse de Stormcaller, de Hunter krijgt Nightstalker en de Titan heeft Sunbreaker. Elke Guardian heeft vanaf de nieuwe uitbreiding alle elementen tot zijn beschikking.

De animaties van de nieuwe krachten en dan met name de Super zien er al heel gaaf uit naar onze mening. Naast de nieuwe manier van spelen is er een nieuwe locatie met het schip en daarmee een andere omgeving voor Patrol. Het schip zal waarschijnlijk ook het nieuwe toneel zijn voor de nieuwe Raid waarvan we ook een glimp van te zien krijgen in de ViDoc.

Crucible krijgt tevens wat nieuwe modi, zoals Mayhem Clash waarin je granaten, mêlee en Super heel snel laden. Rift is weer een variatie op Capture the Flag en hierin dien je met een soort bal te scoren bij het andere team. Verder zullen er nieuwe wapens worden toegevoegd waaronder ook nieuwe exotics en in de video zien we een rood en witte rocketlauncher van het merk Suros. Dit kan best al één van de nieuwe exotics zijn.

Voor PlayStation zal er wat exclusieve content zijn waaronder gear, een nieuwe Strike genaamd Echo Chamber en sowieso een exotic Scout Rifle met de naam The Jade Rabbit, welke je hieronder kunt zien.