Gisteren werd tot onze grote verrassing ineens een nieuwe NieR game aangekondigd op de E3 conferentie van Square Enix. De ontwikkeling zit op het moment van spreken pas in een heel vroeg stadium, maar toch kon game director Yako Taro wel iets kwijt over wat je van de game kunt verwachten.

Zo zal de game géén direct vervolg zijn op het eerste deel, dus je kan gemakkelijk in het verhaal kruipen zonder het eerste deel gespeeld te hebben. Er zullen wel personages die je kent van het eerste deel, terugkomen in het tweede deel, maar dit zijn geen core personages in de game.

De combat zal wederon weapon-based zijn, met ‘some familiar shooting’. Dit duidt op een mogelijke terugkeer van het eigenwijze boek Grimoire Weiss. De wapens die je in je bezit hebt zullen geupgrade worden door middel van gebruik – dus hoe meer vijanden je ermee verslaat hoe beter. Ook zul je door het levelen het verhaal achter de wapens te weten komen. Dit systeem is afkomstig uit de Drakengard franchise en zal in deze game verder worden uitgebreid.

We mogen deze herfst meer informatie verwachten over de game, dus we zullen nog een tijdje geduld moeten hebben.