Een bijna magisch moment speelde zich af tijdens de persconferentie van Sony op de E3. Volgens onze collega’s die momenteel in Amerika verblijven waren er zelfs tranen van geluk toen The Last Guardian gepresenteerd werd. De heel, héél lang uitgestelde game is eindelijk een stap verder gekomen.

Volgens Shuhei Yoshida, directeur van Sony Worldwide Studios, zijn ze er echter nog lang niet. Vooral het overzetten van de PlayStation 3 naar de PlayStation 4 schijnt erg veel tijd te hebben gekost. Gelukkig gaat de ontwikkeling sinds vorig jaar erg goed, zo zegt hij. Sony heeft er dan ook goed vertrouwen in dat de game volgend jaar moet verschijnen, maar is ook erg voorzichtig met een definitieve uitspraak.

Verder sprak Yoshida ook over de E3 video die getoond werd. Sommige mensen vroegen zich namelijk af waarom er een video getoond werd en niet gespeeld op het podium. De reden hiervoor was dat de persconferentie natuurlijk een strak schema heeft en het ontwikkelteam wilde gewoon dat alles goed ging. Het is een adventure game en wellicht deed de AI van de ‘vogel’ niet precies wat de makers wilden. Om die twee redenen is er gekozen voor een (indrukwekkende) videopresentatie. Wel voegt Yoshida daar nog bij dat de game er wel inderdaad zo uitziet en speelt. Hetgeen getoond werd is een onderdeel van een groter level.

Alleen alweer pratend over deze game wordt ons enthousiasme groter, laten we met z’n allen hopen dat 2016 echt het jaar van The Last Guardian gaat worden.